Sjätte raka vinsten!
2017-05-29 09:03
Kronan på verket sätter inbytte Robin Armandt i bortre hörnet

Malmö City FC – BK Höllviken (2-0) 4-0

Ny hemmamatch och den tredje matchen på 8 dagar. Återhämtningen efter derby-euforin har varit knapp, men kropparna verkar ha återhämtat sig helt okej. Givetvis vid denna tidpunkt på året, med tätt matchande, så sliter det men det är vi inte ensamma om. Vädret visade sig från sin bästa sida och solen gasade ordentligt från arla morgonstund.

Vi visste att BK Höllviken kom från två bra prestationer både mot LB07 där man borta förlorade med 1-0 och senast hemma mot Kosova där man efter en jämn match till slut förlorade med 2-0. Därför påtalades det tidigt att det var fullt fokus som gällde om vi skulle stå som segrare.

Matchen börjar vi väldigt bra, där den första kvarten är likt den mot BK Flagg är något i hästväg. Vi spelar variationsrikt med ett snabbt passningsspel där bollar bakom Höllvikens backlinje ger oss flertalet klara målchanser. Vi är dock inte tillräckligt skarpa i avslutningsläget för att ta ledningen. Efter första kvarten tar värmen ut sin rätt och tempot i matchen går ner. Höllviken tillåts att ha mer boll och gör det relativt bra när man växlar att gå ner i plan med antingen Andreas Wihlborg eller Emil Kjellker. Man spelar inte fram till några klara målchanser.

Det skulle istället vara Daniel Burda som efter en snygg kombination får läget fri framför målvakten och gör inget misstag till 1-0. Luften går ur Höllviken lite med målet i nacken, och vi får återigen äga lite mer boll. En stund senare är det Kristian Legiec som står som avslutare till 2-0 efter ett inspel i straffområdet. Vi avslutar halvleken likt vi påbörjade den. Vi skapar tillräckligt med målchanser i första halvlek för att matchen skulle vara avgjord när vi går in till pausvilan, men ställningen är 2-0.

I paus handlar det mycket om att bibehålla skärpan i försvarsspelet. Att vi skulle skapa målchanser om vi ökade bolltempot visste vi. Sen handlade snarare om att värdera lägen, när det var så varmt som det var.

Andra halvlek och spelet ser ut som i första. Med Malmö City som spelförande lag, och Höllviken som försöker vinna boll och ställa om. Vi skapar ett par målchanser utan resultat, fram till den 69 minuten där Henry Safi kan slå bollen i öppet mål efter att den slagits in i straffområdet.

I samband med 3-0 målet ser vi till att spara lite spelare och få in lite ny energi från bänken, bland annat får Robin Armandt gå in och spela anfallare sista 20 minuterna. Avslutningen på matchen är bra, där våra nya spelare tillför tillräckligt med energi och vi kan hålla i bollen på ett bra sätt. Kronan på verket sätter inbytte Robin Armandt i bortre hörnet efter en magnifik framspelning från Kristian Legiec, 4-0. Sista minuterna kan vi spela av utan större intresse från något av lagen.

Det märktes att temperaturen var hög ute på planen och att spelarna var riktigt trötta i slutet av matchen. Domaren blåser av matchen och vi kan konstatera att vi inkasserar vår 19:e poäng och vår 6:e raka seger. Det känns fantastiskt skönt att avsluta denna intensiva matchperiod med 3 segrar och 12-2 i målskillnad. Ett stort tack till domaren från Danmark som gjorde en riktigt bra match.

Nu väntar en ny träningsvecka innan vi ska till Rosengårds IP på fredag för möte mot Balkan. En ny spännande match i en jämn serie.