Herr A-lag

Fyra raka vinster!
2017-05-22 09:32
Linus Nilsson som gjorde mål mot Åkarps IF!
Första matchen utav tre i en riktigt intensive vecka som bland annat innehåller Kirsebergs derbyt mot BK Flagg. Vi har med denna match spelat hälften av vårens matcher, och det kändes som att vi var inne i ett bra stim med 3 raka segrar. Vi skulle möta ett Åkarp som var rena motsatsen, med 4 raka förluster i serien. Men som alla som huserar i Super-fyran vet är att ingen match spelar sig själv. Det krävs ett hårt jobb i 90 minuter.

Malmö City FC – Åkarps IF (2-1) 3-1

Akil 1 mål

Safi 1 mål

Linus 1 mål

Vi hade en klar spelidé där vi skulle undvika bolltapp centralt i plan för att inte låta Åkarp slå om på oss. Matchen är inte mer än 4 minuter lång, när vi tappar boll centralt och Åkarp kan ta ledningen i matchen med 0-1. En lite kalldusch och en liten uppförsbacke direkt. Tycker dock att vi gör det bra när vi direkt efter målet hittar tillbaka till vårt spel och skapar många chanser. Redan i den 13 minuten kommer vi fint förbi på kanten och snett inåt bakåt kan Henry Safi trycka dit kvitteringen till 1-1.

Vi vädrar morgonluft och i den tryckande värmen trycker vi tillbaka Åkarp ordentligt. Åkarp kan inte mer än att slå ifrån sig, men deras ensamma anfallare klarar inte av att ensam hålla i bollen. I minut 25 klarar inte Åkarp att freda sitt mål utan Akil Abrahim trycker in en volley otagbart nere i högra hörnet. Vi skapar tillräckligt med chanser för att avgöra matchen i första halvlek, men 2-1 står sig till paus.

Vi pratar i halvlek att våga fortsätta rulla boll, då värmen var ett moment, så fick vi värdera våra löpningar. Tempot är avsevärt lägre i andra halvlek, där vi medvetet sjunker lite lägre för att få möjlighet att utnyttja att Åkarp trycker framåt. Andra halvlek är jämnare än den första, men vi skapar tillräckligt med lägen för att döda matchen. Det blir inte någon rytm i spelet, med många frisparkar åt båda håll. Vi gör lite byten som ska visa sig få effekt. Inhoppande Sermed kan in den 80:e minuten löpa sig in från kanten och försvararen i Åkarp kan inte annat än att stoppa honom med oschyssta medel.

Linus Nilsson är dagens exekutor från 11 meter och gör inget misstag, 3-1. Matchen är avgjord och man kan slappna av sista 10 minuterna i matchen.

Tycker vi genomför matchen på ett bra sätt. Första halvlek är det klasskillnad på lagen och med en större skärpa hade matchen varit avgjord där. Värmen sätter sin prägel på matchen under andra halvlek där tempot går ner. Skönt med ytterligare en seger i Super-fyran, nu laddar vi inför derbyt mot BK Flagg på onsdag. I tätt matchande är återhämtningen avgörande.