Akil A 1 mål

Alex M 1 mål

Självmål

Återigen hemmamatch efter två raka bortamatcher, det kändes skönt och tryggt att komma hem igen och spela på hemmaplan.

Vi visste att vi skulle möta ett lag som skulle kriga i 90 minuter efter en tuff start i serien. Vi pratade om innan matchen att vi skulle kliva ut ordentligt från start, och försöka få till ett snabbt mål. Sätta en hög press och ge motståndaren minimalt med tid med bollen.

Matchen startar vi bra, Croatia försöker sätta långa bollar på deras anfallare och därifrån etablera spel, där har vi bra koll. Vi kommer runt längst kanterna och framförallt genom vår högerkant där vi skaffar oss ett stort övertag.

Om vi satt dit våra chanser under de första 20 minuterna så hade matchen varit stängd och avgjord, istället får Croatia en hörna, från ingenstans. Hörnan slås mot första stolpen och nickas dessvärre i eget mål. 0-1 Croatia och en liten uppförsbacke och gratis energi till motståndarna.

Men som många gånger förut så ökar vi tempot efter ett insläppt mål och vi spelar oss fram till flertalet lägen, utan att bollen vill in.

Istället ska Croatia bjuda tillbaka när ett motlägg går i en snygg båge in i eget mål. 1-1 och vi fortsätter att trycka på framåt, med i princip bara egen målvakt på vår planhalva och ett Croatia som fick ägna sitt manskap till försvarsspel. 2-1 gör vi sedan vi spelat oss fram på högerkanten och tagit oss in i straffområdet där försvararen inte kunde göra annat än att sparka ner motståndaren. Straffen sätter Henry dit. Innan halvleken tar slut så tar Patrik Burda saken i egna händer och vänder bort ett par försvarare i straffområdet och slår rättvist in 3-1. Målet var inte helt olikt det han gjorde i förra omgången mot ÖT Smygehuk.

3-1 i halvtid och vi pratar om skärpan, vi ska inte låta Croatia bjudas in i matchen genom att få ett tidigt mål som ger dom energi. VI ska fortsätta trycka på framåt och utnyttja vår fart.

Andra halvlek hinner inte bli mer än ett par minuter gammal när Croatia tillåts att reducera till 3-2, detta ger dom mycket energi. Vi får ett par minuter att försöka hitta tillbaka till spelet vi hade i första halvlek och Croatia kommer inte till några farliga målchanser. Istället kan Patrik Burda med en halvtimme kvar nicka in en frispark från Kristian Legiec och göra 4-2. I samband med detta skadar sig Patrik och vi tvingas till ett byte.

Akil kommer in på planen och får göra säsongsdebut, och det dröjer inte många minuter innan Akil har gjort årets första mål. Alexander Manevski håller i sin målform och gör sitt 3:e mål för säsongen som avslutar denna matchen.

Vi är glada att vi kan göra 6 mål framåt, men det hade varit skönt att få göra första målet i matchen, det har vi inte gjort i år.

När vi gör detta kommer vi bli mycket svårslagna. På lördag tar vi oss till Ymorvallen där Pelister väntar. Vi är övertygade att Pelister är revanschsugna, efter att i premiären bland annat varit ett räddat friläge från Balkans målvakt från en kvittering. Det kommer krävas en 100%ig insats från samtliga 16 uttagna spelare för att vi ska få med oss 3 raka segern. Det är det som vi går för.