Östra Torp Smygehuk – Malmö City FC (1-1) 1-3
Målgörare:
Patrik B 1 Mål
Abbas A 1 Mål
Alex M 1 mål

Vi tog resan ner mot Sveriges sydligaste udde och skulle möta på ett lag vi hade svårt med förra säsongen. Vi visste att det skulle bli en tuff match för oss, där kamp skulle stå på programmet. Matchplanen var klar för oss, och med en Edin Cakovic på anfallet, visste vi var deras uppspelspunkt fanns.
Matchen startar vi på ett bra vis, spelar varierat och kommer fram i plan främst längst kanterna.

Vi skapar en del chanser framåt utan att få utdelning på dessa. Plötsligt sticker Östra Torp upp med en omställning, snett inåt bakåt när vi inte räknar in alla spelarna kan man göra 1-0. Sett till hur inledningen på säsongen varit poängmässigt skulle ett sånt mål kunna sätta ordentligt med griller i huvudet på laget, men inte i år. Vi replikerar 7 minuter senare när Patrik Burda får bollen och rundar försvararna och sätter tillbaka bollen i det hörnet där han kom ifrån, 1-1 och vi vädrade morgonluft.

Vi skapar tillräckligt med chanser för att ha med oss en klar ledning i halvlek men 1-1 står sig.

Sett till att vi genomför första halvlek precis som vi kommit överens om, vi står riktigt bra i försvaret och började ta över mittfältet rejält så handlade det om lugn och tålamod. Vi skulle spela vårt egna spel och inte hamna i motståndarnas tempo. Vi gjorde en taktisk förändring i paus där Alexander Manevski tog plats på kanten för att skapa ytterligare ett moment för motståndaren att hålla koll på.

Vi inleder andra halvlek bra och ges större ytor på mitten där vi kan sätta in bollar och hamna i ett övertag mot motståndaren. Detta resulterar i flertalet bra lägen, men bollen vill inte in. Öppna mål rullar bollen retsamt vid fel sida av stolpen. Vi fortsätter att trycka på och med kvarten kvar får vi se en säsongsdebuterande Daniel Burda som är återställd efter vårens skadebesvär gör entré. Kort därefter löper sig Alexander Manevski sig fri och ensam mot en utrusande målvakt slår han den i en hög båge över och in i mål, 1-2 och om målet var förlösande var glädjen det också.

Vi kunde med detta målet skaffa oss ett lugn. Nu var det motståndarna som behövde skapa chanser och vi kunde med lite lägre utgångsposition kontra genom omställningar. Och just omställningar skulle döda matchen när Abbas Abbas tar sig genom och på ett iskallt vis slår i 1-3 så är matchen över. Första segern för året i serien, men inte den sista. Segersången ekar nog fortfarande kvar i källaren på IP i Smygehuk.