Herr A-lag

Då tog vi den första poängen!
2017-04-28 10:01

Vi tog oss till Ellenborgs IP, för ett möte med Kosova IF som fått sin match mot Östra Torp förra veckan flyttad pga planens skick. Solen och värmen hade kommit till oss, detta hade dock inte satt sig i planen utan den var fortfarande ganska tung efter den senaste tidens aprilväder.

Senast lagen möttes i vintras slutade mötet med seger för Malmö City med 1-5 och således hade Kosova revansch att utkräva.

Vi står utan seger hitintills i serien och detta ville

Kosova IF – Malmö City FC (1-1) 2-2

vi givetvis ändra på. Vi visste hur Kosova ville spela, och vi hade en plan för att göra det svårt för dem. Vi inleder matchen på ett fint vis, Kosova får spela längst kanterna och skapar visserligen ett par hörnor, men inte mer än så. Linjerna hade knappt hunnit torka när Kristian Legiec får bollen i utkanten av straffområdet och slår in bollen på volley i bortre hörnet.

Vi får en smakstart på matchen och tillåts att ha ett kreativt anfallsspel. Dessvärre är vi inte tillräckligt koncentrerade i våra avslut och matchen står fortfarande 0-1 när vi kommer upp till 40 minuten slås en boll på djupet och Henry Safi löper sig fri och möts av Kosovas målvakt som kommer snett på det och blir utvisad.

Halvleken är dessvärre inte slut och i den sista minuten slås en långboll framåt av Kosova och i samband med detta tar bollen på handen när handen befinner sig bakom spelaren när han löper med blicken framåt. Domaren pekar på straffpunkten och Kosova kan kvittera med halvlekens sista spark.

Frustrationen är stor när man genomför en halvlek på ett bra sätt, men ändå inte får med sig ett bättre resultat. Vi pratar om att vara smarta och fortsätta på spelet vi visade i första halvlek. Vi gör 2 byten i halvlek för att tillföra ny energi till gruppen. Dessvärre tappar vi linjerna i vårt spel, och i takt med att planens skick blir sämre tar tröttheten ut sig i båda läger.

Matchens kvalitét blir lidande och det är ingen ordentlig struktur i något av lagen. Kosova har dock lite bensin kvar i tanken och skapar ett par chanser. Med 10 minuter kvar tar Kosova ledningen och känner att segern är nära. Vi får trycka upp laget mer och ta ut den sista energin i spelarna. Vi får en hörna med 2 minuter kvar, bra slagen och kvitteringen är ett faktum. Stor fjäder i hatten till spelarna, trots att spelet inte fungerade i andra halvlek så krigar man med sig ett resultat. Det visar på stor moral hos spelarna.