2017-04-10 10:53

(0-0) 3-0

Då var vi igång, en lång försäsong till ända och stor tillförsikt av vad som komma skall.

Vi fick äran att börja på bortaplan, mot ett Nike som åkte ner från division 3 i fjol och nu får starta om i division 4. GIF Nike presenterar en till stora delar ny ledarstab och en relativt ung trupp med stor lokal anknytning.

Vi hade matchplanen klar, och matchen inleds rätt så avvaktande från bägge sidor, det märktes att det fanns en del premiärnerver. Nike försöker att sätta sina mittfältare i fart en mot en och ta sig förbi våra lagdelar. I försvarsspelet står man rätt och spelar kompakt med få tillslag. Nike spelar sig genom detta fram till matchens första chanser där man bland annat har några hörnor och skjuter ett skott som går en bit utanför målet.

Nike låter oss föra matchen och sätter ingen press förrän vi trampar in på deras planhalva. Vi tillåts att ha bollen men skapar inte några större chanser utan det blir några ströchanser med hörnor som följd och när vi kommer framåt i planen fyller vi inte på med tillräckligt med folk. Med 10 minuter kvar av första halvlek kan vi genom ett bra passningsspel frispela Patrik Burda, ensam mot målvakten från vänster sida kommer målvakten ut på ett bra sätt och kan avvärja ett ledningsmål. Vi går in till paus med ett oavgjort resultat.

Vi pratar i halvlek om att vara tydligare i våra linjer, framförallt högre upp i plan. Vi pratar också om att ha tålamod och fortsätta att våga tro på vårt spel.

Andra halvlek hinner knappt påbörjas mer än ett par minuter innan ett bolltapp och en individuell prestation gör att Nike kan ta ledningen med 1-0. Vikten av att kunna ta ledningen i en match och framförallt i en premiär är stor.

Nike kan falla tillbaka med manskapet, medans vi gör tvärtom. Vi skapar kort efter ledningsmålet en stor chans som inte förvaltas utan skjuts över. Intentionerna i vårt spel finns, men idag vill inte bollen in.

Vi skapar tillräckligt med chanser för att få med oss poäng från matchen, men när inte bollen går in så får istället Nike utdelning. Via omställningar mot ett för offensivt balanserat lag kan man utnyttja läget och göra 2-0 och slutligen även 3-0 i slutminuterna.

Siffrorna synes stora, men friskt vågat hälften vunnit. Hade vi fått med oss resultat hade vi inte funderat så mycket över vår offensiva satsning.

Det finns en del som vi tar med oss från matchen som vi gör bra. Samtidigt ska man inte dra för stora växlar av resultatet i en premiärmatch. +

Vi lägger denna matchen till handlingen och fokuserar istället på nästa match. Vi är fokuserade och fulla av revansch. Och redan på lördag får vi nya möjligheter till poäng då LB07 kommer på besök till Kirsebergs IP.