Fotboll
Herr A-lag

Förlust i MM !
2017-03-24 09:47

Återigen tävlingsmatch, denna gången kvartsfinal mot ett formstarkt Kulladal på Lindeborgs IP. Förutsättningar kunde inte vara så mycket bättre, med en nylagd konstgräsplan och bra belysning. Vid vinst skulle vi vara klara för semifinal i MM.

Matchen börjar i ett högt tempo där båda lagen vill framåt, till en början lyckas Kulladal bäst där man sätter bollar bakom vår backlinje med adress till Rask/Swane som skapar en del chanser där man bland annat har ett skott i ribban.

Kulladal spelar direkt och med få tillslag i lagdelarna. När vi tar oss framåt i plan gör vi det genom att vårt mittfält spelar aggressivt på felvända spelare och att vi har tålamodet med boll. Detta gör att även vi skapar några chanser, som dock inte resulterar i något mål. Första halvlek på poäng till Kulladal.

Vi samlar oss i halvlek där vi pratar om att vara modiga och ställa frågor till Kulladal över hela planen. Tycker vi tar till oss detta på ett mycket bra sätt och den första kvarten i andra halvlek är riktigt bra. Vi spelar oss fram till flertalet chanser, men utan att få utdelning. Kulladal fortsätter att spela sig fram från sin vänstersida upp mot Rask/Swane. Att matchen är utav tävlingskaraktär syns tydligt, det smäller på i de flesta dueller utan för den sakens skull vara fult och ovårdat. Med 20 minuter kvar står matchen och väger, när Rask på ett fint sätt framspelar Swane och fri med målvakten gör han inget misstag, 1-0 Kulladal.

I ett läge med 20 minuter kvar och 1-0 i en jämn match är risken att man tappar energi och moral. Jag tycker vi gör precis tvärtom. Vi fortsätter att visa en fin vilja och moral, vi står upp för varandra och vi tror på att vi kan få med oss ett resultat från matchen. Med 10 minuter kvar av matchen sätter Kulladal in nådastöten när Rask snappar upp en förlupen boll som han kan lägga i öppet mål. Med detta följer ett energitapp och Kulladal kan även peta in en hörna 2 minuter före matchslut. Publiken runt Lindeborgs IP fick se en riktigt bra match med högt tempo och intensitet.

Vi är nöjda hur vi genomför matchen, vi följer den matchplan som vi kommit överens om och visar att vi är ett lag som går in med 100 % inställning. Vi jobbar vidare och ser till att vara redo för kommande seriestart.

Vi vill passa på att tacka Kulladal för en bra match och värdemätare och önska dem lycka till i serien framöver.