SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Malmö City Fotboll Club
Fotboll
Goda Grannar på KIP startade april 2019

"Goda Grannar" 2020
2020-06-10 16:38

7 maj 2020 startade vi ”Goda Grannar” som uppföljning på väldigt lyckad 2019.

Projektet startade lite senare i år (7 maj) eftersom alla oroligheter som Covid-19 införde. 

Målgruppen har delvis ändrats, på Kirseberg flyttades det in akut bostadslösa barnfamiljerna, ”Mosipan” har fortfarande nyanlända barnfamiljer men även där kommer situationen att ändras under 2020.


För Malmö City FC och våra ledare har det ingen betydelse, barn är barn. Det är viktigt att vi ger möjlighet att prova på fotboll och därmed har barnen ett positivt inkluderande sammanhang att gå till.


Det känns att Rädda Barnen gjorde sitt, hjälpte enorm mycket med uppstarten 2019. Många duktiga ideella ledare fanns på plats och det skulle våra nästan omöjligt att driva projekten utan dem. Samtidigt hjärtligt välkomnar vi ”Sverige United” stiftelsen som ny sammarbetspartner. Projekten är igång och vara MCFC ledare tog helt över verksamheten.


Sverige United och deras vision ” Sverige United ska vara en brobyggare inom svensk fotboll. Genom vårt stöd förvandlas främlingar till lagkamrater.”

Det Gillar Vi!

"Goda Grannar"
2019-11-18 14:54

Projekten ”Goda Grannar” startades 2019-04-23

Två stycken enheter/flyktinganläggningar (Kirsebergs IP och Morsippan) är involverade med 47 nyanlända familjer och cirka 25 st. barn.

 

Två stycken föreningar Malmö City FC och Malmö FBC samt Rädda Barnen, Malmö Stad och Skåneutbildarna är samarbetspartner som driver verksamheten.  

 

Vi inriktade oss på barn upp till 12 år, men även äldre.

Meningen var att erbjuda en fast och kontinuerlig fritidssysselsättning till barnen. De som tycker det är så roligt att de vill spela med ett ordinarie lag slussas in i det lagets verksamhet. Att erbjuda en samlingspunkt för de vuxna att sitta ner och umgås samtidigt som deras barn idrottar är också en viktig pusselbit i integrationen tycker vi.

8 st. av barnen började träna och spela med MCFC och det är glädjande! Jag känner att vi lyckades med projekten, vi hoppas att en del av barnen ska komma in FBC också.

Vi började redan diskutera med alla partner projektens framtid. Alla är överens att ”GG” borde fortsätta under 2020 !! 

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Facebook
Sponsorer