P03

Hej!

 

Välkomna till Malmö City FC P03:s hemsida.

 

Vi är ett gäng på 25 killar som älskar att träna fotboll och umgås med varandra. Till våra träningar och matcher kommer vi alltid med inställningen att vi ska kämpa, ha kul och ALLTID göra vårt bästa.

 

Vi tränar följande tider, nya tider fr.o.m måndagen den 3/4 2017

 

Måndagar 18:30-20:00 Kirseberg IP Konstgräs(Halvplan) 

Onsdagar 17:30-19:00 Kirseberg IP Konstgräs(Helplan) 


Omklädningsrum 4 öppnas senast 15 minuter innan träningen.

 

Kan man inte närvara på träningen så ring eller skicka sms till Micke Lindblad på 0733-386330MCFC P03 har genom åren bl a vunnit: Halör Cup(B-slutspel), KIK-Cupen, Olympic Cup, Gof-spelen(3 inteckningar), Luciacupen, Stafsingecupen, Sandbycupen samt Snapphanecupen.

Säsongsupptakten
2017-08-23 08:23

Säsongsinledningen har varit minst sagt svajig för lag 1.

Vi inledde skåneserien B med att rättvist besegra ett meriterat motstånd i form av Eskilsminne IF med 2-0.

Andra matchen mot Ängelholms FF blev tyvärr en rejäl djupdykning, första tio spelar vi bländande och lånar knappt ut bollen, vi har bud på flera mål.

Ängelholm sticker upp i en kontring och gör 1-0, efter baklängesmålet är vi inte med i matchen längre, scenförändringen är total.

Tyvärr visar vi upp en dålig karaktär och i princip ingen är beredd att ta jobbet.

Det hängs med huvudena, snacket på planen är obefintligt, positionsspelet är under all kritik.

Ängelholm som är direkta och raka i sitt spel vinner fullkomligt rättvist med 7-0.

Vi har för avsikt att hamna topp-3 och gå upp till skåneserien A, men då får det inte se ut så här.

 

Tre dagar senare var det dags för kvartsfinal i MM, mot seriekonkurenten Klagshamn, som vi oftast haft jämna matcher emot.

Med tanke på bottennappet mot ÄFF var det intressant att se hur killarna hade tacklat motgången senast.

Det visade sig att de hade tagit förlusten på rätt sätt.

Killarna gör en helgjuten insats och bibehåller fokus i 60 minuter, segersiffrorna skrevs till 7-0.

Zacka och Emil fick gör varsitt hattrick, Adam kom också med i målprotokollet.

Victors magnifika straffräddning vid ledning 2-0 ska också nämnas.

Ett perfekt sätt att studsa tillbaka på!

Nu ser vi fram emot nästa veckas seriematch mot Staffanstorp som spelas på onsdagkväll.

 

Lag 2 har också haft sin säsongspremiär i sin serie, där blev det en poäng borta mot Västra Ingelstad i en match som slutade 2-2.

Ett reslutat killarna ska vara nöjda med tanke på hur matchen såg ut.

 

//Zeff

Härlig avslutning på serien!
2017-06-17 18:26
Förutsättningar var glasklara inför bortamatchen mot serieledarna Bjärreds IF, en poäng skulle innebära spel i skåneserie B för vår del och Bjärred behövde en poäng för att hålla MFF bakom sig i kampen om seriesegern.
På en soldränkt gräsmatta skulle detta drama utspela sig och killarna var fast beslutna att kriga i 60 min.
Ett par minuter in i matchen får vi en frispark på offensiv planhalva, Sharif stegar fram och sveper in bollen mot bortre delen, vi har många killar som går på mål och detta stör Bjärreds målvakt som får se bollen vackert gå in i bortre krysset.
Efter vårt ledningsmål äger Bjärred en del boll utan att direkt hota offensivt, det rullas mycket boll men vi ligger oftast helt rätt och tvingar Bjärred gång på gång vända hem igen.
Vi går till halvtidsvila med ledning, 1-0.
Andra halvlek ser ut som första, Bjärred rullar runt och vi står bara rätt och väntar ut dem.
Andra halvlek är ganska chansfattig, bägge lagen har varsin ordentlig målchans.
Medan vi tränare tittar på klockan var varannan minut reder killarna det på planen med bravur.
Killarna är exemplariska i försvarsjobbet, de sliter, kämpar och springer för varandra.
När slutsignalen ljuder utbryter en stor glädje bland oss alla, en riktig kämpaseger som tar oss förbi Lödde i serien och upp på säker mark och fortsatt spel i skåneserie B till hösten.
Med tanke på alla kryss(5 st) vi har haft i serien där vi iaf varit det bättre laget i 4 av matcherna sitter denna segern otroligt skönt idag, retroaktiv utdelning kan man säga.
Idag var vi inte spelförande men vi visade andra kvaliteter, vi stod upp för varandra mot ett kvalificerat duktigt motstånd.
Rent spelmässigt är vi jättenöjda med vårsäsongen, vi gick till A-slutspel i Västerås Invitational Trophy (med vinst mot bl.a. AIK), vi nådde kvartsfinal i DM och även om vi skulle haft fler vinster i serien har spelet allt som oftast varit offensivt och frejdigt, vi kan nu föra matcher och diktera villkoren och detta kommer i längden att betala sig.

Efter dagens kämpaseger stack vi alla hem till familjen Lindblad för skönt poolhäng och korvgrillning (som Gustafs och Wilmers pappa Jens stod för).


//Zeff
Malmö City- Eslövs BK, 0-0.
2017-06-15 06:01
Kvällsmatch mot fjärdeplacerade Eslöv i skåneserien.
Det visade sig bli en match med två ansikten.
I första halvlek är vi knappt med på banan, en av våra sämre halvlekar denna säsong.
Noll i rörelse, intensitet och kampvilja, Eslöv vinner i stort sett varenda andraboll.
Eslöv är det bättre laget och skapar två jättelägen i första halvlek, vi skapar typ en halvchans.
Johnebou fick utgå redan efter ett par minuters spel, vi hade behövt hans kreativitet i första halvlek.
Framför allt fick deras tekniskt skickliga nr 20 droppa ner och komma rättvänd med fart utan att varken vårt centrala mittfällt eller mittbackar satte ngn press på honom, det höll på att straffa sig.
I andra blev det betydligt bättre på den fronten, genom en sådan enkel sak som kommunikation.
Det var mycket som blev bättre i andra halvlek, vi blev aggressivare, vann andrabollar, bolltempot var högre och vi kom till avslutslägen.
Felix fick tid på sig att slå fina djupledsbollar till Hassan, som på sin högerkant kom till många inläggslägen.
Vi skapar 4-5 jättelägen där det helt enkelt ska vara mål, men bollen ville inte in idag.
Eslöv, genom främst nr 20 är på väg igenom två gånger där vi tar två taktiska gula kort, varav ett egentligen är ett solklart rött.
Så länge det inte är fula efterslängar så är dessa kort helt ok att ta för laget.
Eftersom bägge lagen hade varsin halvlek så får man säga att oavgjort var rättvist, vi har de hetaste chanserna men det går troll i det idag.
En eloge till killarna som kommer ut som ett nytt lag i andra halvlek.
Bortsett ifrån topplagen i serien är Eslöv ett av de bättre lagen vi har mött under säsongen.
Nu väntar en spännande avslutning mot Bjärred där vi högst troligt behöver ta en poäng för att säka spel i skåneserie B till hösten.


//Zeff


Äntligen kom 3 poängaren
2017-06-10 17:24
Eftermiddagsmatch mot Höör borta på fina Jeppavallen i strålande solsken väntade våra svarta kämpar. 

Efter stolpe ut i nära nog alla 6 matcherna i Skåneserien var det ett heltaggat City som startade matchen i ett rasande tempo. Presspelet satt klockrent och många fina kombinationer avlöste varandra. Efter 10 min har vi efter ett mönsteranfall oturen att pricka ribban. Chanserna avlöste varandra men bolljäkeln ville inte in. Höör hade inte mycket till eget spel och slog mest en massa chansbollar som Gustaf och Jonatan enkelt tog hand om. Trots ett kraftigt spelövertag gick vi till pausvila med 0-0.

Paussnacket handlade bara om att fortsätta med det fina spelet och försöka hålla kylan i avsluten. 6 minuter in rullar vi upp ett fint anfall där Johnebou gör en snygg vändning och hittar ut till Hassan som slår ett formidabelt inlägg som Zaka möter upp på bästa sätt, 1-0 och nu var vi i förarsätet även målmässigt. Efter detta är enda perioden i matchen som Höör har lite tryck på oss. Här skapade de ett par chanser som kunde ha resulterat men icke.. Adam styrde upp det hela med sin hundraprocentiga backlinje. Efter lite justeringar i uppställningen greppar vi tag i taktpinnen igen. Det dröjer dock ända till 52a minuten då Omar snyggt trycker in 2-0 målet. Resten av matchen var bara en fröjd som tränare att beskåda. Mogna beslut rakt igenom och de 8 minuterna blev bara ett jagande för Höör. Äntligen kom 3 poängaren och segersången ekar nog fortfarande över Ringsjön.

Stora plus till hela laget där alla bidrog med sitt bästa!!

//Micke
Förlust mot Husie IF i kvartsfinalen.
2017-06-08 09:02
Under onsdagskvällen var det dags för kvartsfinal i DM mot erkänt duktiga Husie IF.
Första 20 min är bra ifrån vår sida, matchen är jämn och det är chanser åt bägge håll, med lite flyt hade vi kunnat ta ledningen då.
Istället tar Husie ledningen i den 19:e matchminuten efter ett litet tafatt försvarsspel där vi gör det enkla lite för svårt.
Direkt efter baklängesmålet har vi ett jätteläge när Emil ifrån nära håll ska dunka in bollen i mål, men husies försvarare offrar sig besinningslöst och täcker bollen.
Den kvitteringen hade vi behövt.
Istället tar Husie över mer och mer men vi försvarar oss bra, därför känns det surt när vi släpper in 0-2 i slutet av första halvlek när vår målvakt missbedömer en boll han ska plocka och istället tappar in den.
Spelmässigt är vi ganska nöjda med första halvlek men de chanser vi skapar måste vi förvalta på ett bättre sätt om vi ska kunna störa Husie.
I andra halvlek får vi jaga mycket boll och Husie kan bekvämt rulla runt bollen inom laget, i 53:e min utökar Husie ledningen till 0-3.
Direkt efter får vi en reducering genom Simon som drar till ett långskott som inte ser helt otagbart ut.
Vi går nu ner på en trebackslinje för att försöka forcera, istället rullar Husie upp oss snyggt i sista matchminuten och sätter spiken i kistan, 1-4.
Husie, som har många fina meriter i elitturneringar, vinner välförtjänt.
Och ska man ha en chans att störa dem får man inte bjuda på någonting som vi gör vid ett par av målen.
Men allt var inte skit, första 20 min av matchen är vi med och matchen är helt jämn.
Och trots allt är det en jättebra prestation att gå till kvartsfinal i DM, 56 lag var med ifrån början och vi är ett av 8 lag i kvartsfinalerna.
+ idag till Elliot som håller ihop försvaret bra och inte satte många fötter fel, Emil som stångas matchen igenom med Husies försvarare, Felix som spelar lagom småfult på mitten. Omar och Sean gör också bra inhopp.

//Zeff
 
Facebook
Sponsorer