BK Flagg - Malmö City FC 1-5 (0-4)
Henry Safi 3mål
Kristian Legiec 2mål

Andra derbyt för året när vi fick mötas redan på försäsongen i MM. BK Flagg hade revansch att utkräva efter att blivit besegrade i föregående möte. Vi ville dock annat och bygga vidare på vår svit på 4 raka vinster i serien. Förutsättningar var strålande med sol och nyklippt gräsplan.

Matchen inleds i ganska bra tempo med ett Flagg som vill spela sig fram genom sitt mittfält för att sätta sina anfallare i löpningar bakom vår backlinje. Vi står bra i våra positioner och kan ställa om ganska snabbt vid bollvinst. Redan i den 4:e minuten kan Alexander Manevski bryta bollen och ställa om, han tittar upp och hittar en fri Kristian Legiec som inte gör något misstag och sätter bollen otagbart för målvakten, 1-0.

Drömstart i derbyt och lite huvudbry för Flagg. Man kör vidare i samma spår, och kort därefter kan vi genom ytterligare en omställning göra 2-0 genom Henry Safi. Betydelsen av en tidig ledning i en match med stor anspänning är givetvis stor. Flagg börjar se smått desperata ut och trycker på än mer framåt. Ytorna blir stora i takt med att deras lag blir längre. Detta utnyttjar Kristian Legiec som spelar fram Henry Safi som kan både göra 3-0 och 4-0. Målet till 4-0 kan tillskrivas en riktig drömträff som borrade sig in i bortre hörnet. Fantastiskt vackert. Ledningen med 4-0 håller sig in i halvlek.

Vi pratar om att bibehålla vår energi och förstå att Flagg kommer kliva ut hårt för att behålla någon form av heder i detta derby. Vi skulle behålla tålamod och inte riskera något bakom backlinjen.

Precis när domaren blåser igång andra halvleken går startskottet för BK Flagg, man kliver upp furiöst i press över hela planen. Man ville få in ett tidigt mål och bygga vidare på energin. Tycker vi hanterar detta på ett bra vis, utan att skapa något jättefarligt framåt har vi bra kontroll på matchen. Med en halvtimme kvar får Flaggs nr 19 springa sig fri och slå in reduceringen. Flagg får givetvis energi av detta men vi fortsätter att han tålamod och vara noggranna över planen. Ytorna öppnar upp sig och vi kan med 20 minuter kvar göra 5-1 genom Kristian Legiec.

Matchen är avgjord och det skapas lite ströchanser åt båda håll. Fram till den 85:e minuten går båda lagen och väntar på slutsignalen när Akil Abrahim går upp i en duell med en Flaggspelare och faller olyckligt på huvudet och blir liggande orörlig på planen. Vi får ett avbrott i spelet och Akil förs av planen i väntan på ambulans som skulle ta honom till sjukhus. Vi håller tummarna för ett snabbt tillfrisknande och säger samtidigt stort tack till assisterande tränaren i BK Flagg Günther Felgenau som sitter med Akil och håller hans huvud fram tills att ambulansen kommer på plats.

Matchen kan slutföras och vi står som segrare i derbyt med 5-1. Vi har nu vunnit 5 raka segrar och går med stor tillförsikt in i mötet med BK Höllviken på lördag.