2017-06-22 15:52
Målskytt Abbas!
LB07 – Malmö City FC (0-1) 1-1
Målgörare: Abbas

Toppmöte i division 4, där vi skulle ställas mot serieledarna och obesegrade LB07. Vi hade en klar matchplan där vi genom ett rakt och effektivt anfallsspel skulle få LB07’s försvar att spela felvända i plan.

T Vi fick göra en del förändringar i försvarslinjen då vi hade drabbats av avstängningar och skador. Matchen inleds i ett relativt högt tempo, där LB07 vill överbelasta ute på kanterna och få löpningar in i straffområdet. LB07 tillåts ha en del boll samtidigt som vi står upp bra i plan och kan vinna en del boll i deras uppspelsfas. Vi skapar under den första halvan av halvleken tillräckligt med heta chanser för att ta ledningen i matchen. Ledningen tar vi efter 27 minuter när Henry Safi kommer genom på högerkanten och kan spela in till en fristående Abbas Abbas som kan lägga in bollen i öppet mål, 0-1. Innan dess har vi passat på att missa två frilägen, och i en sådan här match blir det ödestiget. Samtidigt som vi tar ledningen i matchen trycker LB07 upp laget ytterligare, vilket skapar stora ytor bakom deras backlinje. Detta kan vi utnyttja när Patrik löper sig genom och skjuter bollen i stolpen. Chansmässigt är ledningen i matchen klart rättvis i halvlek, trots ett gott arbete av vår målvakt Robin Armandt.

I halvlek talar vi om att inte sjunka för lågt i våra positioner och samtidigt ta bort inspelen till LB07’s sittande mittfältare som ville fördela bollarna.

Vi inleder halvleken på bra och får läget snabbt när Henry löper sig till ett bra läge, men lobben går dessvärre utanför målet. Efter detta sjunker vi lägre i plan, och har svårt att etablera något längre anfallsspel. LB ges mer tid med bollen och kan etablera spel på vår planhalva. Vi sticker fram vid ett par tillfällen men utan att skapa tillräckligt heta chanser. Istället är det LB07 som får chansen från straffpunkten och kvitterar matchen med 10 minuter kvar. LB07 fortsätter sin forcering dock utan resultat. Matchens sista minut gör vi ett sista försök och via en fast situation kan vi skapa lite oro i hemmalaget. Domarens slutsignal ljuder och båda lagen får dela på poängen.

Med en halvlek var får det ses som rättvist med oavgjort även om vi såklart hade sett att vi kunnat hålla undan för pressen andra halvlek. Vi går till uppehåll med huvudet högt och kommer gå in i höst med stort självförtroende att bygga vidare.