Malmö City FC- Gif Nike (2-1) 3-2
  • 10’ Henry Safi
  • 38’ Ahmad Chikh Mohamad
  • 70’ Patrik Burda
  • Toppmöte i division 4 med ett GIF Nike på en tredje plats och vi strax bakom endast 2 poäng bakom. Vi gick in med en bra inställning i en viktig match, där det gällde att vinna om vi skulle gå in till uppehållet med häng på lagen över oss. Vi visste hur Nike vill spela och kände oss trygga med det matchplanen vi hade lagt upp.

Matchen inleds lite trevande, där Nike vinner mest boll och vi blir i stunder lite för mycket bolltittande. I matchminut 4 kan Nikes anfallare löpa sig fri och gör inget misstag, 0-1. Nike kommer till ett liknande läge bara minuterna efter med avslutet går över. Efter detta höjer vi upp spelet och får lite tryck på Nike, och vi tar vara på ett felpass där vi kan frispela Henry som inte gör något misstag, 1-1. Skönt med en snabb replik efter en tung start i matchen.  Vi bygger vidare på den energi vi fick från målet och tycker vi kommer upp bättre i plan, och kan etablera spelet på motståndarnas planhalva efter vårt mål. Spelet är jämnt och båda laget skapar chanser, hetaste chansen första halvtimmen är när Nike spelar sig fram till ett friläge som Robin Armandt räddar till en hörna som blir resultatlös. Just en hörna är det som ska förändra resultatet i matchen, när Ahmad Chikh Mohamad nickar in en hörna slagen av Alexander Manevski, 2-1.

Resultatet står sig till halvtidsvilan och vi kan konstatera att vi inte har gjort säsongens bästa halvlek, men trots detta har ledningen med 2-1 vilket tyder på styrka i laget. Vi gör några få justeringar i utgångspositionerna på planen och diskuterar kring att ta mer löpningar och göra det svårt för Nikes ytterspelare som har en hög position i plan.

Andra halvlek inleds på ett betydligt bättre sätt än i första. Vi spelar med en större tydlighet och lite större variation i uppspelsfasen. Trots att det endast är ledning med uddamålet känns vi lugna. Båda laget sticker upp med ett par bra chanser men bollen vill inte in. När vi är framme vid 70:e minuten i matchen så kan vi återigen konstatera att det är en hörna som ska förändra matchens resultat. Denna gång slagen av Kristian Legiec och efter lite flipperspel så kan Patrik Burda göra 3-1. Matchen känns med detta avgjord och vi försöker att hålla bollen inom laget och göra laget mer kompakt. Detta fungerar på ett bra sätt fram till ca 10 minuter kvar av matchen där något mycket underligt sker. Robin Armandt har en stund tidigare fått en tillsägelse av domaren, när Robin ska slå iväg bollen står fortfarande Nikes anfallare i ett läge innanför straffområdet där Robin blir störd. Domaren blåser indirekt frispark och kallar till sig Robin för att varna honom. I samband med detta sätter Nike igång frisparken och slår in bollen i det öppna målet och domaren pekar för mål, 3-2. Nu uppstår fullständig kalabalik, där ingen på Kirsebergs IP förstår vad som händer. Domarna står under ett par minuters tid och konfererar, men domaren har bestämt sig att målet ska kvarstå. Oavsett vad som sker ute på planen, fel kan hända, men avsaknad av tydlighet och kommunikation blir aldrig en bra kombination. Situationen slutar med ett mål i baken och 2 gula kort, samtidigt ett stort energitapp samtidigt som Nike trycker fram i planen. Sista kvarten (10 min ordinarie plus 5 min tilläggstid) kan Nike skapa ett tryck på oss samtidigt som vi blir lite för låga. Här kommer matchens lirare Robin Armandt in, och kan med ytterligare ett par klassräddningar rädda 3 poäng till oss.

Matchens blåses av och vi kan ladda om inför onsdagens bortamatch mot LB07, innan vi går på ledighet.

Stor eloge till hela laget som krigar i 95 minuter och är väl värda 3 poäng.