Forza Malmö City!

FBK Balkan – Malmö City FC (1-1) 4-1

Målgörare: Safi

Toppmöte i division 4 Sydvästra när lagen skulle drabba samman på en för dagen mycket fin plan på Rosengårds IP.

Matchen inleds i ett bra tempo där Balkan tillåts ha mycket boll och vi fokuserar på att göra det svårt för motståndarna att sticka in bollen mellan våra lagdelar.

Balkan spelar med breda innerbackar och trycker upp sina ytterbackar i plan, för att kunna sätta sina individuellt duktiga spelare i ytor. Man lyckas komma igenom på vår högerkant och kan slå in bollen till en fristående Carl Möller som nickar in bollen i bortre hörnet, 1-0 Balkan. Vi ville absolut inte ge Balkan luft under vingarna så pass tidigt i matchen, men givetvis fanns det gott om tid kvar att få med sig resultat.

Efter målet fortsätter Balkan att spela vidare på samma vis, men vi hittar tillfällen att slå om och få till avslut mot motståndarmålet. Vi kan i den 40:e minuten komma igenom via en omställning på högersidan och ensam med målvakten gör Henry Safi inget misstag, 1-1. Resultatet står sig halvleken ut och vi kan gå in och justera små detaljer i vårt spel.

När vi går ut i andra halvlek så gör vi det lite tydligare i våra roller. Vi tillåts ha lite mer boll än i första halvlek och det visar sig den första kvarten. Detta utmynnar i att vi tilldöms en straff i den 60:e minuten och Henry Safi kliver fram och slår straffen. Dessvärre för vår del kan målvakten i Balkan rädda bollen. Vi får ett litet energitapp när vi inte gör mål, vi tappar tydligheten och faller ner lite i våra positioner. Detta blir efterdyningarna till att vi bjuder Balkan på ett läge som gör att domaren dömer straff, 2-1 Balkan. Vi får trycka fram våra positioner och detta öppnar ytorna för Balkan, och när man får läget med 20 minuter kvar så gör man inget misstag till 3-1.

Vi försöker att repa mod, men det är tufft med få minuter kvar och ett tvåmålsunderläge. Balkan kan med ett par minuter kvar av matchen utnyttja att man står tydligt bakom vår backlinje när bollen slås och kan på detta sätt avsluta matchen med 4-1.

Vi får med detta resultat avbryta vår segersvit på 6 raka matcher, men vi ska se till att avsluta de resterande 3 matcherna innan uppehållet på allra bästa sätt.

Vi är redan revanschlystna och på lördag ska vi visa FC Trelleborg detta.