Henry Safi jublar efter 2 Mål mot Pelister! (Bild Christer Thorell)
Pelister Malmö City FC (0-2) 1-3
Målgörare:
Henry Safi 2 Mål
Kristian Legiec 1 Mål

Ny match i seriespelet, och denna gång bortamatch mot nykomlingen Pelister från Trelleborg. Pelister som stod utan poäng, men skulle lika gärna kunnat knipa någon poäng under matcherna som varit. Inga matcher i serien är enkla på förhand,det krävs ett hårt jobb i 90 minuter.

Dessvärre för båda lagen skulle vinden försvåra för lagen att spela den fotboll man vill spela. Vi hade en klar matchplan som visade sig fungera på ett hårt pressande Pelister som med hjälp av en vind i första halvlek försökte störa våra uppspel tidigt i plan.

Vi kunde med tålamod spela oss ur trängda lägen och straffa motståndaren genom att trä in bollen mellan deras lagdelar. Redan efter ett par minuter skapas de första lägena i matchen, men bollen ville inte in. Det skulle dröja till den 12 minuten när vi tilldöms en frispark utanför straffområdet och exekutor Kristian Legiec slår bollen i mål efter att den träffat en av motståndarna och ställt målvakten.

Ledning med 1-0 och Pelister tryckte fram laget än mer, vilket gjorde att det fanns mycket ytor längst kanterna och bakom backlinjen. Detta utnyttjar Henry Safi när han utökar vår ledning till 2-0 efter 23 minuters spel. Vi fortsätter att skapa mycket chanser, men som i tidigare matcher så vill inte bollen in. Ett 3-0 mål innan halvlek hade förmodligen dödat matchen. Vi går till pausvilan med en riktigt bra känsla och en av våra bästa halvlekar i år.

Vi pratar om att vi ska behålla tålamodet och spela runt bollen mer och inte bjuda på något som skulle kunna ge motståndaren energi. Vilket skulle göra att Pelister skulle gå på knäna i slutet av matchen. Det blir inte riktigt som vi pratar om när Pelister får göra ett mål redan efter ett par minuter i den andra halvleken. Det sätter lite griller i huvudet på oss och skulle kunna få oss att frångå vår spelidé. Men vi fortsätter att behålla lugnet och låter bollen göra jobbet, vilket ger oss ett par chanser att göra 3-1. Där mellan sticker Pelister upp och med lite flyt skulle kunna kvitterat.

Men med den energin vi fått med oss från första halvlek visar vi upp en stabilitet och styrka och med kvarten kvar kan Henry Safi skjuta in 3-1 i bortre hörnet. Samme Henry Safi får chansen från 11 meter några minuter därefter. Men Pelisters målvakt kniper sin 3:e straff i rad i denna serie, imponerande. Matchen slutar med seger för Malmö City och vi tar med oss en riktigt bra första halvlek, och känslan att vi har 3 raka segrar. Vi bygger oss starkare för varje match och killarna visar upp en skön känsla.

På fredag väntar Åkarps IF på hemmaplan, där har vi revansch att utkräva från förra säsongen där Åkarp kunde knipa båda matcherna.