Herr A-lag

En Förlust!
2017-04-28 09:58

Hemmapremiär i serien och ett revanschsuget lag efter föregående veckas debacle ute i Lomma. Vädret visar sig dock från sin sämsta sida och regnet fullkomligt vräker mer över Kirsebergs IP. Matchplanen är klar och vi vet hur vi ska agera för att stänga ner LB07’s spel.

Matchen inleds ganska jämnt där båda lagen känner på varandra, dock med Malmö City som får sköta bollinnehavet. En del fina kombinationer som gör

att vi etablerar lite spel i sista tredjedelen utan att skapa några vassa målchanser. LB07 spelar tight och släpper till lite bakåt. Man försöker utnyttja sina snabba kanter och den ensamma anfallaren som vill ha bollar på djupet. LB07 spelar sig fram till en hörna i den 12 minuten. I samband med denna är vi inte tillräckligt skärpta och LB07 kan relativt ostört ta ett avslut i straffområdet som tar sig upp i nättaket. En väckarklocka för oss och samtidigt visar det att du inte kan släppa koncentrationen för en sekund oavsett vilket motstånd man möter i serien. Vi fortsätter dock på tidigare inslaget spel och försöker med tålamod och lugn såra motståndarna. Vi får utdelning i samband med en försvarare i LB07 slår en boll rakt genom eget straffområde och Alexander Manevski kan slå in bollen i öppet mål från en snäv vinkel. Kvitterat och utifrån spelet sett, klart rättvist. Målet ger oss vind i ryggen och vi skapar några halvchanser, en av dessa resulterar i en hörna. Hörnan slås av bra kvalitét och nickas i mål av Linus Nilsson på bortre stolpen. Mål och 2-1 trodde de flesta på plats på idrottsplatsen, inklusive domaren som pekar för mål och gör en rörelse upp mot mittcirkeln. Ett par sekunder senare har nämnd man dömt bort målet efter protester från motståndarlaget. Stor förvirring uppstår i båda led, då ingen mer än domaren själv verkar veta vad han har dömt. Inget mål och matchen försätter oavgjord fram till paus, där båda lagen spelat sig fram till 2 situationer som ingen hade protesterat mot om det dömts straffspark för.

Vi pratar i pausen om att göra situationerna klart, avsluta anfallen och vara noggranna. Vi har en klar spelplan där vi vill ha mycket boll bakom LB07’s ytterbackar. LB07 i sin tur skulle trycka upp hårdare då man i första halvlek hamnat något lågt vilket gjorde att man fick press på sig.

När vi kliver ut i andra halvlek följer LB07 sin matchplan och kliver ut hårt och spelar ner oss lågt, och ger oss inte någon tid med boll. Utan att egentligen skapa någon kvalificerade målchanser till en början. Matchen är av en ganska hård karaktär och en del vågade satsningar delas ut från bägge läger. Med cirka kvarten kvar så spelar sig LB07 genom en bollvinst och en omställning sig fria på högerkanten och med en lång löpning centralt kan man göra 1-2. Vi får såklart ett energitapp när vi släpper in ett mål med en kvart kvar, när lagen haft en halvlek var i en ganska välspelad match. När LB07 med 6 minuter kvar nickar in bollen till 1-3 känns matchen över. Vi visar dock moral och flyttar fram folk och i en rörig situation framför mål gör Abbas Abbas 2-3. De sista minuterna av matchen slås i sönder av frisparkar, och vi tillåts inte skapa något större för att kunna kvittera matchen.

Vi kan ta med oss mycket från denna drabbning, där vi visar stundtals att vi har ett lag som blir att räkna med i serien. Vi har fortfarande många nya spelare som ska komma in i vårt spelsystem, så kommer det bli ännu bättre.