2017-02-20 14:06

Malmö City FC – BK Flagg 4-1 (2-1)

Vi inleder säsongen 2017 med ett av tre derbyn på Kirseberg, mot BK Flagg som är nykomlingar i division 4 efter att misslyckats hålla sig kvar i division 3 via ett negativt kval.

Vi i tränarstaben tryckte på att vi behövde gå ut och göra jobbet i samtliga situationer, och sen fick spelet och resultatet komma i andra hand.

Vi går ut från minut 1 och visar upp ett kreativt och varierat anfallsspel och redan efter ett par minuters spel tar vi ledningen med 1-0. Lika snabbt som vi tar ledningen kvitterar BK Flagg på ett skott utanför straffområdet som letar sig upp i krysset. BK Flagg uppvisar problem när våra ytterbackar kliver framåt och detta resulterar att vi spelar oss fram till en straff som gör att vi återtar ledningen till 2-1. Vi uppvisar ett fint passningsspel och håller motståndarna felvända när de får bollen. Spelet jämnar sedan ut sig sista kvarten, dock med oss i förarsätet. Vi avslutar halvleken på ett godkänt vis och går till halvtidspaus med ledning 2-1.

I halvtid pratar vi om att trycka upp laget och gå lite hårdare i inledningen av andra halvlek. All heder till spelarna som tar till sig detta på ett strålande vis och efter ett par minuter får vi utdelning och gör 3-1. BK Flagg kliver sedan lite högre och vi blir för första gången i matchen tillbakatryckta, men vi hanterar det utan att släppa till några få målchanser. Derbykaraktären tar sedan överhanden och det delas ut en del väl vågade satsningar, detta resulterar i bland annat i en utvisning för motståndarlaget. Vi gör några förändringar i laget och ger några av våra juniorer chansen och i slutet av matchen kan vi genom en omställning fastställa slutresultatet till 4-1.

Vi är givetvis nöjda med att inleda vår första match på ett sådant vis vi gör, samtidigt mot en seriekollega som varit igång i sitt matchande. Alla lag kommer förbättras till seriestart och så även vi. Nu har vi gett oss själv möjligheten att avancera i MM, vilket såklart ger en mersmak vidare framöver.

Vi ser fram emot veckan med matcher mot både Husie IF och Eslövs BK. Där har vi ytterligare chanser att utvecklas vidare.